.

srijeda, 15. prosinca 2010.

Sojini popečci

- 100 g sojinih ljuskica
- 1 jaje
- 2 mrkve srednje veličine
- 1 prstohvat soli
- krušnih mrvica koliko popije
- malo oštrog brašna + 1 jaje + krušne mrvice za paniranje

Priprema :
1. Sojine ljuskice stavite u jednu zdjelu, prelijte s 3 dl kipuće vode, poklopite i ostavite 5 minuta da omekšaju.
2. Za to vrijeme naribajte mrkvu na najsitnije rupice na ribežu.
3. Kada su sojine ljuskice omekšale, premjestite ih u cjediljku i dobro rukama stisnite da izađe voda iz njih. Vratite ih u zdjelu u kojoj su se namakale ( naravno, bez vode ) pa im dodajte ribanu mrkvu, sol i po želji vegetu, papar, bosiljak... Promiješajte, dodajte 1 jaje i krušnih mrvica koliko smjesa popije da bude gušća. Od smjese oblikujte malene popečke, uvaljajte ih u oštro brašno, jaje i krušne mrvice pa na kratko popržite u zagrijanom woku ( ili običnoj tavi ) dok ne poprime zlatno-smeđu boju.

ĆEVAPI OD SOJE

Soja ljuspice namoči u minimalno vode, taman da se razmoče. Nakon pola sata umiješaj 1-2 žlice brašna, sol, papar, začine (đinđer, asafoetida, mrvica čilija u prahu) vegeta.
Ako nemaš ovih začina, možeš i s fantom za ...nešto.
Umijesiš da se ne love za ruke, oblikuješ vlažnim rukama, ispeci .
Važno!!!
- je da ne dodaš previše vode u začetku
- da ne dodaš previše brašna jer su inače pretvrdi
- da ih fino začiniš da nisu prebljutavi