.

utorak, 3. siječnja 2012.

Koka Kola kolač

Sastojci za koru: 6 svježih jaja 6 žlica šecera 6 žlica brašna 1/2 vrećice praška za pecivo 1-2 žlice kakaoa 1 dl hladnog mlijeka 1 dl koka kole Sastojci za nadjev: 100 gr margarina 150 gr šecera u prahu 1 vrećica vanil šecera 150 gr mljevenih oraha 200 gr plazma keksa 3 dl koka kole 2 žlice ruma Priprema kore: Koka kola 2LUmutiti jaja sa šecerom. Dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo i kakaom. Sve dobro sjediniti, sipati u pripremljen pleh i ispeći koru. Peći 10 minuta na 180 °C, a zatim još 5 minuta na 200 °C. Kada je kora pečena izvaditi je iz rerne, okrenuti na tacnu ili poslužavnik i jos vruću koru preliti sa mlijekom i koka kolom. Zatim je ostaviti da se ohladi. Priprema nadjeva: Umutiti margarin sa vanil šecerom i šecerom u prahu. Pomiješati mljevene orahe sa mljevenim keksom, koka kolom i rumom. Sve sjediniti i izjednačiti masu. Ako je masa previse rijetka dodati jos mljevenih oraha ili keksa. Završna priprema kolača: Masom premazati koru i ostaviti je u frižider da stoji najmanje 1h. Na kraju po želji istopiti čokoladu i preliti kolač ili ukrasiti šlagom. Kolač ostaviti da stoji u frižideru sve do služenja.