.

četvrtak, 28. travnja 2011.

Pita od tikvica

Sastojci

Broj osoba:
6 osoba

* 5 jaja
* 250 gr mladog sira
* 6 kasika griza
* 2 kasike brasna
* 1 kesica praska za pecivo
* po zelji biber,vegeta
* 500 g rendanih tikvica


Priprema

Vrijeme pripreme:
45 min

1. 1
Tikvice narendati, posoliti i ostaviti
da puste sok.
2. 2
Tada ih dobro ocediti i u
tu masu dodati zumanca, zgnjecen sir,
griz, brasno, zacine, prasak za pecivo i na kraju
sneg od belanaca.
3. 3
Lagano sjediniti sve sastojke i sipati u
podmazan pleh i
peci na jacoj tem./250 st./
dok pita ne porumeni.

četvrtak, 14. travnja 2011.

Okruglice od tunjevine

Sastojci (Broj osoba: 4)

2 krumpira
30 dkg tunjevine u ulju
10 dkg dvopeka
5 dkg parmezana
2 jaja
sol,papar

Postupak pripreme

Krumpir skuhati s korom, oguliti pa protisnuti gnječilicom za krumpir. Tunjevinu procijediti od ulja i također usitniti. Krumpiru primiješati tunjevinu, dodati samljeveni dvopek, naribanni parmezan i jaja. Posoliti i popapriti prema ukusu pa izraditi glatku smjesu. Potom, oblikovati kuglice veličine malo većeg oraha. Ukoliko je smjesa premekana dodati još mljevenog dvopeka, a ako je pak pretvrda, malo vode. Okruglice posložiti u nauljenu vatrostalnu posudu ili na papir za pečenje i peći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, 20-ak minuta, odnosno dok okruglice ne dobiju žućkastu koricu. Tijekom pečenja nekoliko ih puta protresti rukom. Poslužiti sa povrćem ili umakom po izboru.