.

četvrtak, 15. travnja 2010.

Mramorni kuglof 2

Sastojci za 6 porcija
150 g margarina
250 g šećera
1 vanilin šećer
4 jajeta
1 prašak za pecivo
300 g brašna
40 g kakaoa
2 dl mlijeka
1 žlice mlijeka
1 žlica ruma
šećer u prahu za posipanje
kandirano voće

Priprema
Izmiksati žumanjca, šećer, margarin, rum i vanilin šećer pa dodati brašno, mlijeko, kandirano voće, snijeg od bjelanjaca i prašak za pecivo.
Masu podijeliti u 2 jednaka dijela pa u jedan dodati kakao razmućen sa žlicom mlijeka.
Uzeti kalup za kuglof, dobro ga podmazati (ovo je jako bitno, da se kolač ne zalijepi) pa pobrašniti. Istovremeno iz obje činije ulijevati smjese u kalup. Kad se napuni red, opet se ulijeva, ali sad tako da na crnu smejsu ulijevamo svijetlu, a na svijetlu crnu. Kad se kolač ispeče, biće prošaran kao mramor.

Peći oko 50-60 min. na 180-200* C

Pečen kolač posuti šećerom u prahu.

*****Ako kolač izvana gori, a iznutra je još sirov (proba se čačkalicom), prekrije se folijom do kraja pečenja.

Nema komentara:

Objavi komentar