.

četvrtak, 15. travnja 2010.

Švarcvald torta s višnjama

Priprema

1. Pjenasto izmiješajte žumanjke, cijelo jaje sa šećerom, te u masu dodajte žlicu kirscha ili višnjevače.
2. U tako dobro izmiješanu masu dodajte kakao, bademe, piškote i snijeg od bjelanjakasa 50 g šećera. Sve pomiješajte i ulijte u dobro namazan kalup za tortu.
3. Tortu pecite na 200°C prvih 15 minuta, a zatim smanjite na 180°C. Pecite dok se torta ne odvoji od kalupa.
4. Prvi nadjev: očišćene višnje ostavite da stoje sa 150 g šećera dok ne puste sok. Gussnel pomiješajte s kavenom šalicom soka od višanja, a ostale višnje stavite da prokuhaju.
5. Odmah kad zakipi, uspite Gussnel i kuhajte dok se masa ne zgusne, uz stalno miješanje. Ostavite da se ohladi.
6. Drugi nadjev: istucite čvrsto slatko vrhnje. Ukoliko nije slatko dodajte 3 žlice šećera u prahu.
7. Ohlađenu tortu prerežite, kako biste dobili dvije kore. Svaku koru poprskajte mješavinom vode, šećera i kirscha.
8. Na prvu koru stavite prvi nadjev, preko toga stavite drugu koru, pa premažite tučenim vrhnjem.
9. Torta se može prerezati i tako da dobijete 3 kore. U tom slučaju nadjevajte na slijedeći način: kora, pa prvi nadjev, pa preko drugi nadjev, opet kora, 1+2 nadjev, 3 kora i odozgo tučeno vrhnje.
10. Tortu ukrasite krupno naribanom čokoladom.

Nema komentara:

Objavi komentar