.

srijeda, 12. siječnja 2011.

Sojine pljeskavice

SASTOJCI

2 šalice sojinih ljuskica
3/4 kruha
1 luk
češanj češnjaka
1/4 l mlijeka
polubijelo brašno za povezivanje
mljevena crvena paprika
peršinovo lišće
papar
ulje

PRIPREMA

Ljuskice stavite u kipuću vodu. Dodajte sol, nekoliko žlica soja umaka, mažuran, vegetu i papar. Dobro promiješajte. Kad ponovo zakipi maknite s vatre i ostavite da odstoji 15-tak minuta. Ljuskice dobro ocijedite. Dodajte kruh narezan na kockice i namočen u vrelom mlijeku. Popržite luk s peršinovim lišćem i dodajte ljuskicama zajedno s češnjakom, crvenom mljevenom paprikom, vegetom, soja umakom, dosta papra, soli. Promiješajte, povežite polubijelim brašnom. Od smjese radite popečke i pržite ih u vrućem ulju da se ispeku s obje strane.

Nema komentara:

Objavi komentar